Αγορά Πολιτών

Τρόπος Συμμετοχής

Πολίτες στην Αγορά

Έχουμε 328 επισκέπτες συνδεδεμένους

See Also

www.oreazoi.gr.

Επικοινωνία

0036309028677 Ουγγαρία

Συλλογή Φωτογραφιών

Μυστικές δίκες;

Trustworthiness

Πολιτισμό, ή, απληστία;

Ακραία Στυγνότητα

Η Τέχνη της Επιβίωσης

Political Asylum 3

Split-Screen effect

Επιστροφή στις ρίζες

The Human Cost of Torture

An urgent appeal for solidarity

More obvious than the Sun

Western "culture"

Political Asylum

Έννομη Προστασία

Μια μήνυση που εγείρει ερωτηματικά

 

 

 

Honor your father...

Noise

Creative Greeks

A pair of Dictatorships

National League for Democracy

Η τέχνη της Επίλυσης Διαφορών PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Συνεννόηση για Δράση - Απόψεις
Συντάχθηκε απο τον/την Χρήστος Μπούμπουλης (Christos Boumpoulis)   
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012 16:57

Η δυσαρμονία στις σχέσεις των ανθρώπων επιλύεται με τρόπους οι οποίοι εξαρτώνται από την ποικιλομορφία της «γλώσσας» - νοοτροπίας που χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους.

 animalfight

Αλληλοσπαραγμός - Αλογία: «Γλώσσα» - νοοτροπία εδαφιαίας ποικιλομορφίας

 

Οι ανθρώπινες διαφορές επιλύονται αφού οι εμπλεκόμενοι αφήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους να εκφραστούν ελεύθερα, δίχως τον οποιοδήποτε περιορισμό.

Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου επίλυσης διαφορών είναι η καταστροφή των ανθρώπων και η μετατροπή των κοινωνιών σε ανθρώπινες ζούγκλες.

 

koreanwar 

Πόλεμος: «Γλώσσα» - νοοτροπία χαμηλής ποικιλομορφίας

 

Οι ανθρώπινες διαφορές επιλύονται μέσω της καταστροφής του σώματος των αντιπάλων.

Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου επίλυσης διαφορών είναι η καταστροφή εκείνων που δεν επιζούν και ένας βίος καταβασανισμένος από τις ερινύες, για εκείνους που επιζούν.

 

olympicflame 

 discobolos

olympicathlets 

kotinos

Άμιλλα: «Γλώσσα» - νοοτροπία υψηλής ποικιλομορφίας

 

Οι ανθρώπινες διαφορές επιλύονται μέσω της ευγενούς άμιλλας.

Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου επίλυσης διαφορών είναι ένας κότινος. Ένας κότινος που, ενώ απονέμεται μόνο στο νικητή, μπορεί και σώζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όλων όσων συμμετείχαν τίμια, στον αγώνα.

 

 couplehuggingforest

Έρως: «Γλώσσα» - νοοτροπία ύψιστης ποικιλομορφίας

 

Οι ανθρώπινες διαφορές επιλύονται μέσω της αυτοπροσφοράς – αυτοπαράδοσης, στον «άλλο». Οι αντίπαλοι αναλαμβάνουν, προσωπικά, την ευθύνη της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών του «άλλου», δίχως να παραβιάζουν την ελευθερία του.

Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου επίλυσης διαφορών είναι η απελευθέρωση από την τυραννία του εγωισμού και η προοδευτική διέλευση εκείνης της πνευματικής ατραπού στο πέρας της οποίας βρίσκεται εκείνο το σημείο που συνήθως ονομάζουμε Θεό.

 

 

Neil Young - Love And War (Video)

 

 

 

 

 

Υ.Γ.: οι φωτο από εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2012 00:45
 

Comments  

 
# 2012-01-24 16:10
ΤΟ ΚΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ

Ολοι ξέρουμε από μαθητές ότι όταν ο παρανομαστής μηδενίζεται το κλάσμα δεν έχει νόημα.Εκλαικευμένα είναι ανόητο .

Τελευταία έκανα κάποιες σκέψεις περιδιαβαίνοντα ς το internet.
Υπάρχει περίπτωση το κοινωνικό μας σύστημα να επιλέγει στην παραγωγική διαδικάσία να μηδενίζει τις αμοιβές , δηλαδή τον παρανομαστή ?

Ε! λοιπόν βρήκα ότι ο πυλώνας του σύγχρονου καπιταλισμού , η πνευματική παραγωγή ( πατέντες , θεωρίες , επιστημονικές εργασίες ...)
έχει την τάση να μηδενίζει τον παρανομαστή .

Σίγουρα θα σας έρχονται πολλά στο μυαλό , αλλά εγώ θα σας πω ένα παράδειγμα , μέρος του προβλήματος.

Ο νόμος ( εποικοδόμημα) και ως προς το πνεύμα και ως προς το γράμμα λέει ρητά ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος ανεξαρτήτως θέσης έχει δικαίωμα στα copyright .Αυτό το λέει και επιμένει μισό αιώνα παρά το γεγονός ότι η κοινωνική παραγωγή επιμένει πεισματικά να κλέβει τους ανεξάρτητους δημιουργούς .

Το απλούστερο είναι να δίνεται έστω μια μικρή αμοιβή και να απογειώνεται η υπεραξία.Παρ'όλα αυτα το σύστημα το ακαδημαικό προτιμά να μην δίνει καμία αμοιβή ( ηθική . βιογραφικός εμπλουτισμός , βραβεία , μόρια για καριέρα , διδακτορικά .....).

Κανένας ανεξάρτητος συγγραφέας δεν πήρε διδακτορικό παρά μόνον λίγο πριν πεθάνει και με αγοραία καταξίωση μετην συνδρομή της πολιτικής εξουσίας .

Κανένα πολιτικό σύστημα δεν απαγόρεψε την επιβράβευση του ανεξάρτητου παραγωγού , γενικά.

Προτιμά να μηδενίζει τον παρανομαστή , προτιμά την ανοησία.

Σαν μαθηματικός δεν βρίσκω απάντηση , μόνον ιατρική εξήγηση μπορώ να δώσω .

Υπάρχει κοινωνιολογική ερμηνεία ?
 
 
# 2012-01-24 16:11
Υπερφίαλου εγωισμού, μύρια έπονται.

Οι, στατιστικώς, ελάχιστοι προικισμένοι άνθρωποι, νομίζω, δεν αντιλαμβάνονται ότι τα χαρίσματά τους, δεν τους δόθηκαν για να φουσκώνει σαν το ψάρι ινδιάνος, ο εγωισμός τους. Αλλά, τους δόθηκαν για να γίνουν οι ταπεινότεροι όλων, μέσα στην πολιτεία και να μοιραστούν αυτά τα χαρίσματα με όλους τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους, δίχως εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Πόσους «έξυπνους», «ώριμους» και «χαρισματικούς» γνωρίζουμε που να μην αποφεύγουν όλους τους υπόλοιπους, τους οποίους όφειλαν να υπηρετούν, όπως αποφεύγει «ο διάβολος το λιβάνι» (κατά τη λαϊκή ρήση), προβάλλοντας μάλιστα τις συνήθεις αυτοαναφορικές δικαιολογίες;

Κατά τη γνώμη μου, οι ανεξάρτητοι δημιουργοί, αν πράγματι είναι δημιουργοί, θα έπρεπε να εργάζονται για την αναβάθμιση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας της πολιτείας, προκειμένου οι απλοί πολίτες να αποκτήσουν δικές τους δημιουργικές ικανότητες και δικό τους υψηλό ήθος.

Τα υπάρχοντα πολιτικά συστήματα εξ ορισμού είναι συμβατά με το υπάρχον νεωτερικό υπόδειγμα του βίου.

Ο εφαρμοσμένος δαρβινισμός και η απουσία ενός μεταφυσικού άξονα του βίου οδηγεί τους ανθρώπους να ενσωματώνονται σε ομάδες χαρακτηριζόμενε ς από εκδηλώσεις αγελαίων και επιθετικών συμπεριφορών εις βάρος των οποιονδήποτε κοινωνικών οντοτήτων θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως, κρίκοι αδύναμοι.

Επί του παρόντος, ο βαθμός αυτογνωσίας σε επίπεδο εθνών, είναι πολύ χαμηλός. Όσο εργαζόμαστε για την αναβάθμισή του, τότε, υπάρχει ελπίδα, μεγαλύτερο μέρος συμμετοχής στη λήψη σημαντικών αποφάσεων να περιέλθει σε έθνη και σε πρόσωπα με υψηλότερης ποικιλομορφίας νοοτροπία. Τότε, οι ζωές μας θα γίνουν πιο ανθρωπινές.
 
 
# 2012-01-24 16:12
Ισως δεν καταλάβαβες πλήρως αυτά που λέω , αλλά δεν είναι απαραίτητο στην πρώτη ανάγνωση .

Λοιπόν η ακαδημαική κοινότητα ζώντας συνεχώς σε καθεστώς παρανομίας , άρα και φόβου επιλέγει το κλάσμα της αοριστίας αντί του κλάσματος της ανοησίας

Ενα πνευματικό δημιούργημα αντί να κλαπεί παραμένει άχρηστο χωρίς αξία σε κοινή θέα .Ετσι το κλάσμα έχει μηδενικό αριθμητή , αλλά επειδή στερείται αμοιβής έχει και μηδενικό παρανομαστή , είναι αόριστο .Προτιμάται η αοριστία από το κολύμπι στην αμαρτία της παρανομίας .

*κατακεφαλήν καλλιέργεια μπορεί να υπάρξει μόνον με παραγωγή και αμοιβή.

*Ο υπερφίαλος είναι η βρησιά αντί της ηθικής αμοιβής
 
 
# 2012-01-24 16:13
Πράγματι, δεν είχα καταλάβει. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Σκοπός μου είναι να συμβάλλω με, με τις μικρές μου δυνάμεις, στην αναβάθμιση της ποιότητας των δυαδικών ανθρώπινων σχέσεων και στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Το αναλυτικό πλαίσιο που χρησιμοποιώ, εξετάζει τα πολύπλοκα, οργανικής δομής, συστήματα. Και το σύνηθες πρόβλημα που προσπαθώ να λύνω, κατά περίπτωση, είναι η δημιουργική αναδόμηση της ομοιόστασης.

Όταν εργάζεσαι με την ομοιόσταση, για να είσαι αποτελεσματικός , χρησιμοποιείς τα κατάλληλα εργαλεία.

Σέβομαι και τιμώ την ακαδημαϊκή κοινότητα. Για την ευημερεία και τη δική της, νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει διπλή δουλειά: πάνω στη δυναμική ορισμένων υπερσυστημάτων της και πάνω στη δυναμική ορισμένων υποσυστημάτων της. Η εργασία αυτή, ήδη γίνεται και τολμώ να νομίζω ότι παράγει θετικά αποτέλεσμα.

Ας έχουμε, στοιχειώδη έστω, εμπιστοσύνη σε όσους εργάζονται για την προκοπή και την απενοχοποίηση και της ακαδημαϊκής κοινότητας και αν δεν μας είναι πολύ δύσκολο, ας μην τους λιθοβολούμε πάρα πολύ συχνά.
 
 
# 2012-01-24 16:14
Η συμπεριφορά των ανθρώπων όπως μάθαμε στο σχολείο καθορίζεται :

1.Από το γεννετικό υπόβαθρο
2.Από την οικογένεια
3.Από τον κοινωνικό περίγυρο
4.Την εκπαίδευση
5.Από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης

και έκτον από τις ασθένειες , τα μικρόβια
Δυστυχώς αυτό δεν έχει τεκμηριωθεί γιατί δεν έχει κατανοηθεί η αδυναμία του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον και ότι ο άνθρωπος είναι κατ' επίφαση κυρίαρχος.

Ο άνθρωπος έχει 1000 φορές περισσότερο DNA από ένα βακτήριο , αλλά 1000 είδη βακτηρίων έχουν τον ίδιο αριθμό γονιδίων.
Πριν 12 000 χρόνια ο άνθρωπος ήταν ισοδύναμος με τα μικρόβια.
Αυξησε την πληροφορία με την οικονομική παραγωγή και αύξησε και τον πληθυσμό του εκθετικά μέχρι σήμερα .
Αλλά ο πόλεμος επιβίωσης του είδους δεν έλληξε.

Ο ανθρώπινος εγγέφαλος μπορεί να σαπίζει αργά από τα βακτήρια που έχουν ρουτίνες εκφυλισμού του .
Ο νάρκισσος θέλει κόσμο και γίνεται αρχηγός της αγέλης .Το βακτήριο παράγει τον ναρκισισμό γιατί έτσι θα μεταδωθεί αποτελεσματικά.

Η μηνιγγίτιδα είναι το μέσο των μικροβίων για έλεγχο του ανθρωπινου είδους.
 
 
# 2012-01-24 16:14
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ , το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι η κατακεφαλήν καλλιέργεια των μικροβίων είναι αντιστρόφως ανάλογη του κατακεφαλήν εισοδήματος ............ η κάνω λάθος ?
 
 
# 2012-01-24 16:16
Επισκέπτης έγραψε:
"Ο ανθρώπινος εγγέφαλος μπορεί να σαπίζει αργά από τα βακτήρια που έχουν ρουτίνες εκφυλισμού του".

Καθαρή ματιά απάντησε:
Σε μια επιστημονική μελέτη που διάβασα παλαιότερα, νομίζω του Πανεπιστημίου του Κιέλου, υπήρχε ο ισχυρισμός ότι οι βακτηριδιακές μολύνσεις δύνανται να καταπολεμηθούν με συστηματική ενασχόληση με τα μαθηματικά και ιδιαίτερα, με τις εκθετικές συναρτήσεις. Η θεραπευτική αυτή μέθοδος είναι αποτελεσματική και οδηγεί σε πλήρη ίαση, ενώ οι παρενέργειες αυτής της θεραπείας, δηλαδή, στητική υπερλειτουργία, εξάλειψη του αισθήματος πλήξης με ταυτόχρονη μείωση του σωματικού βάρους της συντρόφου του πάσχοντα, μπορούν να θεωρηθούν ως μη σημαντικές.